Od Nove godine nema više Parnog Valjka

Od Nove godine nema više Parnog Valjka


“Bend je odlučio da do kraja godine sviramo i onda – stajemo. Dakle, s Novom godinom prestajemo raditi i – nema više Parnog valjka” – potvrdio je za Većernji list jučer Husein Hasanefendić Hus vijest koja će nedvojbeno beskrajno rastužiti generacije koje su stasale uz Valjkove pjesme i tokom 30 godina emotivno se vezale uz muziku “hrvatskih Rolling Stonesa”.

“Ne, Valjak se ne raspada- jer raspada se nešto što je trulo, a Valjak to sigurno nije. Mi smo već dosta davno interno odlučili da je vrijeme da prestanemo raditi i nismo od toga kanili stvarati dramu, ali se o tome toliko počelo šuškati po medijima da to više nema smisla tajiti,” kaže Hus. A Aki Rahimovski objašnjava i pravi razlog takve njihove odluke:

– Želja svih u bendu je bila da odemo dok smo – veliki… Nije nam, doduše, bila namjera da javno objavimo prestanak rada, pa da naš veliki slavljenički koncert u povodu 30 godina Parnog valjka 20. prosinca u Domu sportova bude tužopoljka, već veselje što smo tako dugo opstali na sceni. Zato i naglašavamo da to nije oproštajni koncert, već slavljenički – kaže Aki i dodaje kako Valjak nakon 30 godina blistave karijere, 20-tak briljatnih albuma, svih Porina, platinsatih ploča i zlata nipošto ne želi nikakvu patetiku – već se s veseljem želi oprostiti od publike.

Uostalom, do kraja godine bend normalno radi, a do zagrebačkog svira još i najavljene dvoranske koncerte u Rijeci, Splitu i Osijeku. – Nije riječ o umoru – to će se, uostalom, najbolje vidjeti i na našim predstojećim koncertima – već o spoznaji da se u ovim uvjetima i okruženju više naprosto ne može ići dalje… Treba znati kada stati – složio se Hus, koji na pitanje što će članovi benda raditi i od čega će živjeti “nakon Valjka” odgovara: – Uključit ćemo se u normalni život, što god to značilo.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.