Vratar Didulica sinoć ‘linčovan’ u Beču!

Vratar Didulica sinoć ‘linčovan’ u Beču!


Bio je to 275. Wiener-derby. Austria i Rapid ne mogu se podnijeti kao Željo i Sarajevo, Zrinjski i Velež, Dinamo i Hajduk…Smrtovnica-transparent: Joseph Anthonuy Didulica, 14.10.'77-22.1’.'05. Obješena ‘tek’ lutka, ali poruka je jasna…

Sramota velike srednjoeuropske dame, Beča, koji se uvijek dičio svojim gospodstvom. Na utakmici koja je imala sve značajke nedavnog kaosa na Marakani, hrvatski vratar Didulica bio je tema linča.

Veliki transparent na kojem je njegovo ime, datum rođenja i datum smrti – prelazi valjda sve garnice ukusa:


To je bečki ‘nož-žica-Srebrenica’, to je europski ‘Za Dom! Spremni!’, to je njihov ‘Ubij Srbina, gazi, gazi ustaše’. Dekadencija jedne metropole.

Istočna tribina Horr-stadiona brutalno je zasula Didulicu i njegove suigrače petardam, svim mogućim arsenalom navijačkoga oružja, te su se svi morali povući na polovicu Rapida.

Belgijanac Lawaree kojega je Didulica proljetos teško ozlijedio, najavio je svoje ‘bez rukovanja, molim’ i ignorirao Didulicu na početku meča.

Susret počinje, Rapid-huligani pale rakete, pojedine dosežu do polovice njihova tima, sudac Plautz  šalje igrače u kabine (falio je na Marakani!).

Policija pokušava stišati strasti, navijači navaljuju na ogradu, specijalci ulaze na ozloglašenu Isočnu tribinu, uvredljivi uzvici s ograde … tek nakon 20 minuta sve je pod kontrolom specijalaca.

Pobjeda Rapida u ovome susretu ponajmanje je važna…neka visi Didulica. Sramota od vas, fini Austrijanci!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.