Ušanović demantirao medijske navode

Ušanović demantirao medijske navode


Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine demantirao je izvještaje nekih bosanskohercegovačkih medija o njegovom navodnom pokušaju ublažavanja kazne za Fudbalski savez SCG nakon divljanja navijača te reprezentacije prije, tokom i nakon meča s reprezentacijom BiH.

“Sastao sam se s generalnim sekretarom FS SCG Zoranom Damjanovićem da još jednom pokušamo zajedno suzbiti nefudbalske pojave i doći do novih informacija o pucanju iz vatrenog oružja na autobus s našim navijačima u Beogradu… Ni u kojem slučaju ovaj sastanak nije imao za cilj da se promijeni ni slovo iz našeg odgovora FIFA-i.

Prije potpisivanja ove zabilješke sa sastanka konsultirao sam predsjednika NSBiH Domikovića, koji je rekao da nije sporan tekst i da ga mogu potpisati. Nažalost, ovaj sastanak je protumačen kao pokušaj ublažavanja kazne za FSSCG u čemu nema ni slova istine”, stoji, između ostalog, u Ušanovićevom saopćenju.

On je također izjavio da nakon utakmice nije izjednačio navijače SCG i BiH, te da nije okrivio navijače BiH za nerede na stadionu.

Na kraju saopćenja Ušanović je naveo da je sve učinjeno kako bi se spriječila nastojanja FSSCG da navijače BiH okrivi za incident.

“Na licu mjesta saznao sam da je u FSSCG snimljena kaseta samo naših navijača, koji nisu napadali, nego su se branili od njihovih navijača. To nismo i nećemo dozvolili. Također, moguće je da je dopunjena prijava FIFA-e protiv FSSCG, kojom je proširena optužba protiv njih o šovinizmu i fašizmu, upravo rezultat svih navedenih poteza koje sam do sada poduzeo”, stoji u saopćenju generalnog sekretara NSBiH Muniba Ušanovića.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.