Mediji u SiCG: Reprezentacija SiCG bi mogla čak da bude diskvalifikovana

Mediji u SiCG: Reprezentacija SiCG bi mogla čak da bude diskvalifikovana


Fudbalski savez Srbije i Crne Gore očekuje konačnu odluku FIFA-e po pitanju kazne zbog incidenata na posljednjoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006 u Njemačkoj.

Kako navodi vrlo čitani srbijanski sportski Internet magazin Sportska centrala, “ovih dana je u našu redakciju stiglo dosta pitanja čitalaca u vezi očekivane kazne FIFA-e. Neki od njih su izrazili bojazan da bi reprezentacija Srbije i Crne Gore mogla čak i da bude diskvalifikovana sa Svjetskog prvenstva 2006 u Njemačkoj, što nije daleko od istine”, zaključuje uvodničar ovog Internet magazina.

 

Podsjetimo, fudbalskom savezu Srbije i Crne Gore je 17. oktobra stigla disciplinska prijava iz FIFA-e zbog dešavanja na tribinama stadiona “Marakana”, pa iz tog razloga ovaj savez u narednom periodu može očekivati sankcije. Npr., novčane kazne kreću se u iznosu od 300.000 do 1.000.000 švicarskih franaka.

Fudbalskom savezu Srbije i Crne Gore se prije svega stavlja na teret ponašanje navijača, a službena lica su do detalja zabilježila svako ubacivanje baklji i petardi na teren i atletsku stazu, kao i brojne zapaljene bengalske vatre, prije, za vrijeme i naročito poslje kvalifikacione utakmice sa BiH 12. oktobra na stadionu “Marakana” u Beogradu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.