Nema vijesti o Bin Ladenu nakon zemljotresa u Pakistanu

Nema vijesti o Bin Ladenu nakon zemljotresa u Pakistanu


Nema dokaza da je lider Al-Qaide Osama bin Laden ozlijeđen ili poginuo u snažnom zemljotresu u pograničnim oblastima Pakistana i Afganistana, u kojima se, kako se vjeruje, krije najtraženiji svjetski terorist, izjavio je neimenovani američki dužnosnik.

Prema istom izvoru, na koji se pozvala agencija AP, za sada nema nikakvih naznaka da je Bin Laden ozlijeđen ili poginuo u zemljotresu koji je u subotu pogodio južnu Aziju. amo u pakistanskom dijelu Kašmira, gdje je bio epicentar potresa jačine 7,6 stepeni po Richteru, život je izgubilo više od 30.000 ljudi.

SAD su nakon terorističkih napada na New York i Washington 11. septembra 2001. pokrenule vojnu intervenciju protiv talibanskog režima u Afganistanu zbog odbijanja da izruči Bin Ladena, koga Washington smatra odgovornim za te napade.

Lider Al-Qaide se zadnji put oglasio putem video snimke koja je emitirana neposredno prije američkih izbora u novembru 2004..

Vjeruje se da se u pograničnom pojasu Pakistana i Afganistana zajedno s Bin Ladenom krije i njegov zamjenik Ayman al-Zawahri, koji je prošlog mjeseca pozvao pristaše Al-Qaide da napadnu London.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.