Hasan Salihamidžić: Nismo slabiji od SCG

Hasan Salihamidžić: Nismo slabiji od SCG

Hasan Salihamidžić izjavio je u srijedu u Sarajevu da ne vidi slabosti u reprezentaciji u odnosu na SCG i dodao da BiH nije slabija od istočnih susjeda jer je u posljednje vrijeme ostvarili bolje rezultate od njih.

Na konferenciji za novinare je rečeno da će Muhamed Konjić, stoper engleskog prvoligaša Derby Counteya i reprezentacije Bosne i Hercegovine, biti u kombinacijama za dvije odlučujuće utakmice.

 

Konjić je odradio prvi trening i nada se da će dobiti povjerenje selektora Blaža Sliškovića.
“Očekuje nas veliki tjedan, dvije utakmice iz kojih nas šest bodova vodi u Njemačku. Moja situacija nije idealna, imam problema sa vidom, ali želim svojim prisustvom da pomognem i da se kroz treninge nametnem selektoru Sliškoviću” rekao je Konjić.

“U posljednje četiri utakmice reprezentacija je odigrala pod velikim pritiskom i suigrači su to izdržali. Nadam se da će tako biti i u posljednja dva meča. Protiv San Marina u Zenici moramo biti oprezni, a u Beogradu će nam trebati malo sreće za pobjedu”, kaže Konjić.
Konjić je propustio dosadašnjih osam utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali je pratio sve susrete.

“Nije mi bilo lako sve to gledati. Nakon poraza od Belgije svi su nas otpisali. Međutim, nadao sam se da će nas ‘pogoditi’ neki pozitivan šok i evo sada smo u prilici da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pripisana nam je uloga autsajdera i to nam odgovara. Cijela Europa favorizira SCG i tu vidim našu šansu. Međutim, znamo da to nije realnost i da u ovakvoj utakmici odlučuju detalji i raspoloženje toga dana. Čak sam uvjeren da ni Å panjolska nije jača od nas”, ističe Konjić.

Sličnog razmišljanja je i Hasan Salihamidžić, koji se nada da subotnja pobjeda protiv San Marina ne bi trebalo doći u pitanje.

“Naravno, ne smijemo olako shvatiti San Marino , ali uz maksimalan pristup igri nadam se da ćemo upisati tri boda”, naglašava Salihamidžić, a o susretu sa SCG kaže:

“Ne vidim slabosti u našoj reprezentaciji u odnosu na SCG. Nismo slabiji od njih, naprotiv u posljednje vrijeme smo ostvarili bolje rezultate od SCG. Većina nas igra vani, a dodatno iskustvo stekli smo u meču sa Danskom. Nitko ne želi da se ta kobna utakmica ponovi. Sa Bayernom sam izgubio jedno finale Lige europskih prvaka, ali sam dvije godine osvojio naslov najboljeg tima na Starom kontinentu. Nadam se da će tako biti i sa reprezentacijom, jer svi silno želimo ići u Njemačku”.

Bh. reprezentativci sinoć u 19 sati su odradili drugi trening na “Koševu”, a nakon današnjeg u 17 sati otputovat će u Zenicu, gdje će i dočekati susret sa San Marinom.

Duple premije za igrače SCG

Tomislav Karadžić, predsjednik FS SCG, obećao je reprezentativcima premije za plasman na “Mundijal” u Njemačkoj. Prvi čovjek “kuće fudbala” sa Terazija 35 istakao je da se neće premirati bodovi iz susreta sa Litvanijom i BiH, već samo plasman na SP, piše beogradski “Sportski žurnal”. Visina premija za igrače naših istočnih susjeda za četiri osvojena boda protiv Litve i Å panjolske iznosila je 15.000 eura, a za plasman na “Mundijal” ona je, prema neslužbenim informacijama, udvostručena.

Deseta godišnjica nacionalnog tima

Nogometna reprezentacija BiH ove godine slavi desetu godišnjicu od odigravanja prvog službenog meča. Međunarodni debi naša nacionalna reprezentacija imala je 30. studenog u Tirani protiv Albanije (0:0). Iz tima koji je igrao u Tirani sada su u reprezentaciji Muhamed Konjić i Vedin Musić. Selektor selekcije BiH u meču sa Albanijom bio je Fuad Muzurović.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.