Akcija Tužilaštva i policije na razbijanju auto-mafije u Banjoj Luci

Akcija Tužilaštva i policije na razbijanju auto-mafije u Banjoj Luci


U zajedničkoj akciji tužilaštva i policije juče je na području Banje Luke uhapšeno oko 30 osoba osumnjičenih da su pripadale organizovanoj kriminalnoj grupi. Uhapšena grupa se bavila krađom skupocjenih automobila kao i drugim kriminalnim radnjama.

Prema nezvaničnim informacijama, među uhapšenima nalaze se Dragan Branković zvani Arsin, Dražen Samardžija zvani Slovenac, Zdravko Milojević, Gojko Dukić, kao i više vlasnika auto-otpada te Banjolučanin pod nadimkom Malezija i njihovi pomagači.

 

Oni su juče u poslijepodnevnim časovima sprovedeni u Tužilaštvo, gdje su saslušani.

Akcija hapšenja počela je u ranim jutarnjim časovima i u njoj je učestvovalo više od 150 policajaca, inspektora Kriminalističke policije i Jedinice za podršku CJB Banja Luka .

Ova dugo i dobro pripremana akcija Tužilaštva i policije, koja je trajala više mjeseci, jedna je od najvećih akcija hapšenja na području RS.

Nezvanično se saznaje da je ova grupa iznajmljivala privatne garaže u kojima su krili ukradena vozila. Prilikom hapšenja kod njih su pronađeni falsifikovani dokumenti, dijelovi za vozila kao i oprema za obijanje skupocjenih vozila.

U Tužilaštvu i policiji juče nisu željeli da saopšte detalje o akciji. U Okružnom tužilaštvu kazali su da je akcija u toku i da će javnost više detalja saznati danas.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.