Izvršen zajednički ukop pet beba iz doma na Bjelavama

Na gradskom groblju Vlakovo u srijedu kasno poslijepodne, jedno do drugog ukopani su Damir Pejanović, Faik Krasnići, Medina Bostandžija, Džemal Šabanović te djevojčica još uvijek nepoznatog identiteta.

Više stotina građana, članova porodica te političkih i vjerskih dužnosnika prisustvovalo je posljednjem ispraćaju mladih života, tragično stradalih od posljedica požara u sarajevskom domu na Bjelavama. Na području Kantona Sarajevo zbog ove tragedije danas je proglašen Dan žalosti te su sve zastave u gradu spuštene na pola koplja, a događaji kulturnog sadržaja odgođeni.

Reis Mustafa ef. Cerić je, prije klanjanja dženaze, u prigodnom govoru kazao kako su se danas svi okupili da izraze svu gorčinu i žalost zbog tragične pogibije beba te da budu uz one kojima je i najteže – članovima porodica te djelatnike Doma. Ovo je i pouka svima nama, dodao je, da ubuduće pokušamo učiniti sve što je u našoj moći kako bi izbjegli stvari koje unesrećuju naše živote, ali i da svoj djeci pružimo mogućnost da odrastu sretni i zbrinuti.

Zajedničkom ukopu prisustvovali su i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić, gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, predsjedavajući Skupštine KS Denis Zvizdić te predstavnici drugih institucija i vjerskih zajednica.

Požar u Dječijem domu Bjelave izbio je u nedjelju, 22. aprila u ranim jutarnjim satima na trećem spratu, od čijih posljedica je preminulo pet beba. Na odjelu za bebe bilo je smješteno njih dvadeset i četvero. Dvije su bile mrtve na mjestu događaja, dvije su podlegle u Centru urgentne medicine Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu, a jedna na Pedijatrijskoj klinici.

(FENA)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.