FMOIT i OACM – Podizanje ekoloških standarda i saradnja na globalnom nivou u zaštiti voda

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder održala je sastanak s Nedžadom Alićem, predsjednikom svjetske plave komore iz Saveza za očuvanje svjetskih voda (OACM grupe – Ocean Alliance Conservation Member).

”Zaštita okoliša je naša misija i mi zakonodavno, praktično s projektima i na svaki djelujemo kako bi imali kompatibilan održiv razvoj i zdravu okolinu. Raduje me što sam mogla razmijeniti informacije s gospodinom Alićem koji djeluje u jednoj globalnoj organizaciji i koji nam sa svojim iskustvom, znanjem i kontaktima može pomoći u zaštiti voda, u smanjivanju prvenstveno plastičnog utiska u prirodnim resursima. Razgovarali smo da vidimo mogućnosti kako zajednički i organizirano djelovati s ciljem zaštite prirodnih resursa i kako da budemo dio globalnih procesa kada je ova oblast u pitanju”, izjavila je Pozder.

Za OACM koji djeluje u globalnim okvirima važno je da naša regija, Bosna i Hercegovina, na neki način zajednički budu sukreatori politika usmjerenih na rješavanje problema neposredne opasnosti klimatskih promjena i zagađenja plastikom u svjetskim morima, rijekama i jezerima – putem dugoročno održivih financijskih alata integrisanih u korporativni i državni sektor. ”Raduje me otvorenost ministrice Pozder i želja da radi na podizanju standarda, naročito ekoloških, da se zaštiti okoliš što je entitetu Federacija BiH i čitavoj državi Bosni i Hercegovini itekako potrebno”, kazao je Alić. 

Mogućnost da se očiste i certificiraju vode u našim rijekama i jezerima i to s organizacijom koja djeluje na globalnom nivou je nešto na čemu treba zajednički raditi i uključenost vlasti na svim razinama biće važna kako bi se ovakvi projekti mogli uspješno realizirati, zaključeno je na sastanku.

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • l'échelle de la fable
  • Allumées, la nuit
  • le chemin latéral
  • le baobab de Tananarivo
  • Le souk des élégances
  • La gargotte
  • la rencontre inattendue
  • aux limites
  • fel-fel

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.