Čirkin pozvao Dodika da se odrekne nacionalističke retorike

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Behzad Čirkin ističe da građani Bosne i Hercegovine nemaju valjaniju alternativu sopstvenog prosperiteta od platforme koja je utemeljena odlukama ZAVNOBiH-a u kojima su zagarantirana puna ljudska, građanska i nacionalna prava svim građanima BiH na čitavom njenom teritoriju.

On navodi da vraćanje izvorima ZAVNOBiH-a predstavlja istinsku afirmativnu šansu za sve građane Bosne i Hercegovine te da vrijednosti tolerancije i afirmacije različitosti nemaju alternativu na putu Bosne i Hercegovine ka evroatlantskim integracijama.

"Pozivam predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se obrati bosanskohercegovačkoj i svjetskoj javnosti s potvrdom punih vrijednosti antifašističkog duha koji izbija i iz odluka ZAVNOBiH-a, te da se odrekne svoje jeftine nacionalkratske retorike i time da sopstveni doprinos afirmaciji antifašističkih i ostalih savremenih civilizacijskih vrijednosti u korist svih građana Bosne i Hercegovine", rekao je Čirkin u izjavi dostavljenoj medijima.

On smatra da je žalosno da određeni dijelovi bosanskohercegovačkog društva ne obilježavaju afirmativne antifašističke vrijednosti ZAVNOBiH-a i to u vrijeme kada se neofašizam iskazuje kao permanentna prijetnja ne samo građanima i narodima Bosne i Hercegovine, već i u širem okruženju.

"Neka nam je svima sretan 25. novembar, dan kada je utemeljena savremena bosanskohercegovačka državnost iskazana kroz vrijednosti antifašizma, tolerancije i bratskog suživota", poručio je Čirkin.

(FENA)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • sac & ressac
  • messager
  • golfe bleu
  • fel-fel en résidence
  • dose mortelle
  • tueur de vie
  • Nelly
  • Milord
  • spada

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.