KEMAL HODŽIĆ HEPA PIŠE HISTORIJU SANSKOG SPORTA

Danas donosimo priču o Kemalu Hodžiću Hepi, treneru Karate kluba „Hurije“ iz Sanskog Mosta, koji je u bogatoj karijeri sa svojim pulenima ostvario vrhunske, a nećemo pogriješiti ako kažemo i historijske rezultate za sanski sport.

On je nedavno nagrađen i od Karate saveza BiH. Hodžić je u Neumu dobio majstorsko zvanje 6. dan crni pojas koje mu je dodijelila komisija Karate saveza BiH, a na osnovu dosadašnjeg staža u karateu i postignutih vrhunskih rezultata.

Slobodno možemo reći, da je ovo priznanje zasluženo došlo u ruke vrijednog, čestitog i uspješnog čovjeka za kojeg vrijedi stara narodna izreka „Ako ga nema, trebalo bi ga izmisliti“. Naime, Hepa ima impresivnu biografiju. Jedan je od najtrofejnijih trenera u Sanskom Mostu.

Rođen je 1962.g. u Kozarcu, a karateom se bavi skoro preko 50 godina i trenerskim radom 30 godina. Život ga nije mazio. Bio je zarobljen u zloglasnom logoru Keratermu, a nakon izlaska priključuje se Armiji RBiH u Travniku. Ratni je vojni invalid. Ni tokom rata nije mogao bez svoje najveće ljubavi karatea. Nastavlja da trenira, takmiči se i daje veliki doprinos u obučavanju pripadnika policije u borilačkim vještinama.

Hepa 1996. godine u Sanskom Mostu osniva KK „Hurije“, koji uspješno funkcionira sve do danas, a najviše zahvaljujući njegovom entuzijazm. Sanske „Hurije“ godišnje u prosjeku osvoje preko 200 medalja širom BiH i van njenh granica i teško je pobrojati sve osvojene pahare i odličja koje krase vitrine kluba za 28. godina postojanja.

Hepa je u svojoj bogatoj karijeri je iznjedrio 18 državnih prvaka, a najznačajniji rezultati su 1. i 5. mjesto na svjetskom kupu, 3. mjesto evropski kup, te 8 balkanskih medalja. On je čak 6. puta proglašavan za najuspješnijeg trenera u sanskoj općini u izboru Općinskog sportskog saveza i više puta na nivou USK.

Klub trenutno broji oko 60 članova koji iza sebe imaju još jednu odličnu polusezonu i osvojenih 95 medalja. Uz to klub u ovoj godini ima 7 prvaka USK, te osvojene 4 medalje na prvenstvu FBiH i 3 na Državnom prvenstvu. Također, mlade sanske hurije imale su zapažen nastup na Balkanskom prvestvu u Istambulu.

Na kraju, Hepi samo možemo poželjeti puno sreće, zdravlja i novih uspjeha.

(RTV Sana)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Micro zakuro
  • Doris
  • Doris
  • Chaussée
  • Pier Paolo Pasolini - NBK
  • Pier Paolo Pasolini - NBK
  • Pier Paolo Pasolini (photo 1975)- NBK
  • Pier Paolo Pasolini - NBK
  • Pier Paolo Pasolini - NBK

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.