Glamping, nova turistička ponuda Nacionalnog parka “Kozara”

PRIJEDOR – Planom parcelacije lokaliteta Pašini konaci u Nacionalnom parku “Kozara” predviđena je nova turistička ponuda – glamping, odnosno kampovanje u luksuznim šatorima namijenjeno korisnicima koji nisu spremni da žrtvuju udobnost za vrijeme boravka u prirodi.

Predviđena je gradnja 19 drvenih kućica – brvnara i pet drvenih platformi sa šatorima i terasama, gdje će 80 odsto jedinica biti projektovano sa kuhinjom i kupatilom, kao i uređenje kamp parcela za kampere, a u centralnom dijelu trg i ognjište, te pješački prilazi do smještajnih i servisnih objekta.

Osim smještajnih kapaciteta, planirana je izgradnja otvorenih sportskih terena i dječijih igrališta, centralnog objekta sa administrativnim dijelom, recepcijom i servisom, te poslovnog objekta sa trgovačkim i ugostiteljskim sadržajima i parkinga sa 38 mjesta.

Planirani su uređenje korita bujičnog potoka Gračanica i djelimična kolektorizacija ispod saobraćajnih površina, kao i postavljanje više kolskih i pješačkih mostova preko ovog vodotoka.

Travnate površine predviđene su za rekreaciju, pješačke staze, mobilijar za odmorišta i privremeno postavljanje šatora.

Područje Pašini konaci površine je 2,9 hektara već dugi niz godina je zapušteno, u dobroj mjeri zahvaćeno širenjem obližnjih šuma. Putevi su devastirani i neuslovni za odvijanje putničkog saobraćaja.

U cjelosti je u vlasništvu RS, a njime upravlja Nacionalni park “Kozara”.

Nakon što je usvojen u Skupštini grada Prijedor, nacrt ovog plana upućen na javni uvid koji traje do 12. avgusta gdje svako pravno i fizičko lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na dokument, a uslijediće pribavljanje idejnog rješenja za sve planirane objekte s ciljem definisanja vizuelnog identiteta ove turističke destinacije.

Nacrt plana izložen je u Zavodu za izgradnju grada, u Info centru Nacionalnog parka “Kozara” na Mrakovici i u prostorijama Odjeljenja za prostorno uređenje grada Prijedora, gdje se može pogledati, a objavljen je i na internet stranici grada Prijedora.

(Nezavisne)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.