Zečević i ostali: Nalog za privođenje svjedoka

 

Suđenje petorici optuženih za zločin na Korićanskim stijenama odgođeno je zbog nedolaska zaštićenog svjedoka Državnog tužilaštva KA-1, koji će biti priveden zbog odbijanja da se pojavi u sudnici.

Prema riječima Vesne Jasenković, predsjedavajuće Sudskim vijećem, svjedok je rekao da je više puta dolazio i davao iskaz, ali da ovaj put odbija.

“Mi ćemo izdati naredbu za privođenje ovog svjedoka na naredni glavni pretres 29. maja”, kazala je sutkinja.

Nakon što je na prošlom suđenju prihvaćena izmijenjena jedna tačka u optužnici po kojoj se, kako je pojasnila tužiteljica Slavica Terzić, optuženi terete i za “progon pljačkom”, Odbrana optuženog Petra Čivčića, zatražila je da ponovo bude pozvan zaštićeni svjedok KA-1.

Zaštićeni svjedok KA-1 je u iskazu, koji je dao u korist Tužilaštva početkom 2010. godine, naveo da je Čivčić tokom obezbjeđenja konvoja naredio da se civilima oduzme novac i druge vrijednosti.

Tužilaštvo BiH optužilo je Čivčića, Sašu Zečevića, Radoslava Kneževića, Branka Topolu i Marinka Ljepoju za učešće u ubistvu 200 muškaraca na Korićanskim stijenama na planini Vlašić, koji su prethodno izdvojeni iz konvoja što je 21. avgusta 1992. krenuo iz Prijedora prema Travniku.

Prema optužnici, Čivčić, Zečević, Ljepoja i Knežević su bili pripadnici Interventnog voda Stanice javne bezbjednosti (SJB) Prijedor, dok je Topola bio stražar u logoru u Trnopolju.

Policajci iz Interventnog voda su, prema optužnici, izvršili i pljačku civila iz konvoja.

Nakon saslušanja ovog zaštićenog svjedoka, tužiteljica Terzić će završnu riječ iznijeti 31. maja, a dan poslije će branioci optuženih početi za iznošenjem završnih riječi.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • la rencontre inattendue
  • aux limites
  • fel-fel
  • ce souvenir de maison ##
  • Hammamet's bay
  • ce souvenir de maison #
  • ce souvenir de maison
  • sorry
  • Prater

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.