Preminuo sudac koji je prekinuo utakmicu zbog Titove smrti

Preminuo sudac koji je prekinuo utakmicu zbog Titove smrti


Husref Muharemagić se pamti i kao glavni sudac povijesne utakmice u Splitu između Hajduka i Crvene Zvezde, 4. svibnja 1980. godine, kada je prekinuo utakmicu zbog smrti Josipa Broza Tita.

Istaknuti novinar, nogometni sudac i instruktor, Husref Muharemagić, umro je danas u Tuzli u 64. godini, poslije kraće i teške bolesti.

Husref Muharemagić je u novinarstvu i sportu ostavio golem trag, ponajviše kao dopisnik brojnih listova, radija i TV, u bivšoj zajedničkoj državi, a i poslije rata u BiH, te kao istaknuti nogometni sudac.


Husref Muharemagić rođen je 29. prosinca 1942. godine u Janji. Počeo je pisati još kao srednjoškolac, a početkom šezdesetih godina prve profesionalne radove objavio je kao suradnik «Oslobođenja» i «Večernjih novina».
U Tuzlu je prešao 1968., gdje je proveo najveći dio života, radeći u «Frontu slobode», te kao dopisnik «Politike», «Oslobođenja», «Vjesnika», «Dela», «Slobodne Dalmacije», «Sportskog žurnala» te mnogih drugih medija tadašnje Jugoslavije.
Poslije rata, sve do odlaska u mirovinu, radio je kao dopisnik brojnih domaćih i inozemnih medija. U novinarstvu je proveo duže od 40 godina.

Najmlađi sudac

Husref Muharemagić se pamti i kao glavni sudac povijesne utakmice u Splitu između Hajduka i Crvene Zvezde, 4. svibnja 1980. godine, kada je prekinuo utakmicu zbog smrti Josipa Broza Tita.
Za saveznog nogometnog suca položio je još kao 18-godišnjak i tada je bio najmlađi djelitelj pravde u državi. Nakon prestanka suđenja, obavljao je niz dužnosti u Nogometnom savezu BiH i Županijskom nogometnom savezu, a među ostalim i delegata i sudačkog instruktora.

Pogreb Husrefa Muharemagića bit će obavljen u utorak 18. srpnja u 17.00 sati ispred Komemorativnog centra u Tuzli. Dženaza će se klanjati u Å arenoj džamiji, a ukop je predviđen na groblju Bukovčić u Tuzli.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.