P O Z I V KNJIGA NESTALIH I UBIJENIH PRIJEDORČANA

Ovdije ide sve sto je vezano za Kozarac

Moderator/ica: Aaly

Avatar
Aaly
Glavni i odgovorni
Glavni i odgovorni
Postovi: 209
Pridružen/a: čet sij 01, 1970 1:00 am
Lokacija: Kozarac
Kontakt:

P O Z I V KNJIGA NESTALIH I UBIJENIH PRIJEDORČANA

PostPostao/la Aaly » čet pro 22, 2005 4:43 pm

Udruženje Prijedorčanki ''Izvor'' je pokrenulo aktivnosti za štampanje trećeg izdanja Knjige nestalih općine Prijedor ''NI KRIVI NI DUŽNI''. Prva dva izdanja su bila veliki poduhvat. U realizaciju knjige bili su uključeni desetine Prijedorčana a naročit doprinos, pored ''Izvora'' i Vladinog ureda za izbjegla i raseljena lica općine Prijedor, dali su klubovi naših građana u dijaspori. 2000. godine kada smo štampali drugo izdanje u drugim dijelovima BiH nisu imali ni valjane spiskove nestalih i ubijenih ljudi, a mi smo uspjeli skupiti podatke za 3227 imena. Nažalost, zbog rasutosti naših građana diljem svijeta uspjeli smo prikupiti fotografije za tek trećinu osoba koje se pojavljuju u knjizi. U zadnjih pet godina našu bazu podataka smo nadogradili sa novim imenima, izvršili korekcije i skupili značajan broj fotografija ali taj posao još nije završen.

Pozivamo sve građane da učestvuju u realizaciji ovog veoma važnog projekta.

Porodice ubijenih i nestalih Prijedorčana pozivamo da izvrše dopunu ili ispravku podataka iz drugog izdanja a one koje eventualno do sada nisu prijavile nestalog člana da to obavezno učine. Kancelarija ''Izvora'' na adresi Zanatska bb, 79101 Prijedor, otvorena je radnim danima od 09 do 16 h a porodice nam se mogu obratiti i putem pošte. Fotografije nam možete dostaviti i putem e-maila: [email protected] a uz fotografije dostavite i osnovne podatke o osobi, kao i podatke o pošiljaocu.

Pozivamo klubove naših građana u dijaspori, organizacije, institucije, medije i pojedince da pomognu da ova knjiga ugleda svjetlo dana.

Planiramo da knjiga bude odštampana najkasnije do 20. jula za kada je zakazana naredna masovna dženaza ubijenim Prijedorčanima. Podatke i fotografije nam možete dostavljati do 30. aprila 2006. godine.

Udruženje Prijedorčanki ''Izvor''
slika

Natrag na “Kozarac sve o Carsiji”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.