Sastanak Semire Hoffmann i gradonačelnika Prijedora Milenka Đaković

Predsjednica i najznačajniji donator Fondacije „Zajednički put“ Semira Hoffmann i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, sastali su se 02. marta 2017. godine u Gradskoj upravi povodom petogodišnjeg jubileja postojanja i rada Fondacije,

kao i radi unapređenja saradnje i realizacije zajedničkih aktivnosti u budućnosti.

Fondacija „Zajednički put“, u mjesecu martu obilježava pet godina postojanja i rada, i u povodu toga, osnivač, predsjednica i najznačajniji donator prijedorske Fondacije „Zajednički put“ Semira Hoffmann, upoznala je gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića sa najznačajnijim rezultatima i projektima koje je ova Fondacija u prethodnih pet godina realizovala, sa posebnim akcentom na projekte Zaštitna radionica, Škola liderstva, te program Škola stranih jezika ove Fondacije.

Takođe, predsjednica Fondacije, tokom ovog sastanka, upoznala je gradonačelnika Prijedora s aktivnostima posvećenim mladima prijedorske regije, s osvrtom na mlade s posebnim fizičkim, ekonomskim i drugim potrebama, u čiji razvoj, posebno kroz program Zaštitna radionica, Fondacija ulaže značajne resurse.

Na sastanku je pomenuta i saradnja sa prijedorskom Javnom ustanovom „Centar Sunce“, kao i sa Udruženjem roditelja djece sa sa posebnim potrebama „Neven“, sa kojima Fondacija u zajedničkim aktivnostima kroz praktičnu nastavu, pomaže njihovim korisnicima u njihovom profesionalnom usavršavanju.

Jedna od tema ovog razgovora bila je i saradnja Fondacije „Zajednički put“ i Gradske uprave i ovom prilikom sagovornici su se složili da bi ubuduće ovu saradnju trebalo podići na što viši nivo, u korist svih građana Prijedora, a posebno mladih.

S obzirom da je misija Fondacije „Zajednički put“ da promoviše volonterizam i inkluziju, motiviše i razvija samosvjesne mlade koji kroz svoj angažman unaprijeđuju uslove života u lokalnoj zajednici, gradonačelnik Milenko Đaković, rekao je da će Fondacija „Zajednički put“, u skladu sa mogućnostima Grada, imati podršku lokalne zajednce.

Fondacija „Zajednički put“ osnovana je 13. marta 2012. godine. U proteklih pet godina postojanja, Fondacija „Zajednički put“ realizovala je 15 projekata i više desetina različitih volonterskih i humanitarnih aktivnosti, u ukupnoj vrijednosti većoj od 150.000, 00 KM. Više od 1.500 direktnih korisnika iz različitih društvenih kategorija, uključujući 380 mladih s invaliditetom, imaju priliku koristiti usluge programa ove Fondacije.

Autor: Fondacija „Zajednički put“

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.