Prijedor: Uskoro sanacija oštećenja gradskih i prigradskih ulica

U Prijedoru uskoro počinje sanacija oštećenja gradskih i prigradskih ulica, nastalih tokom zimskog perioda.

Iz prijedorske Gradske uprave poručuju da će oštećenja na ulicama, biti sanirana po prioritetima.

Zbog značaja saobraćajnica i velikih oštećenja, prvo će biti sanirane putne dionice prema prijedorskoj bolnici, kao i raskrsnica u naselju Urije, kod gradskog Vodovoda.

Posljednja zima, pokazala je „zube“, a iza sebe ostavila velika oštećenja od snijega i leda na ulicama.

Najveća oštećenja propisno su obilježena. Vozači kažu, oštećenja ugrožavaju bezbjednost, ali mogu i dovesti do kvarova na automobilima.

Anketirani vozači kažu da su saobraćajnice tokom zime u Prijedoru znatno oštećene i apeluju na nadležne da se ovaj problem riješi. Građani Prijedora navode da je najlošije stanje oko Doma zdravlja i Pedijatrije.

Za godišnji plan održavanja i rekonstrukcije puteva, iz budžeta Grada Prijedora izdvojeno je milion i 500.000 maraka. Prednost u sanaciji imaće najvažnije saobraćajice.

„Biće sanirane ulice i putevi po prioritetima, koje će odrediti Odjeljenje, a i odluka o lokalnim putevima koja je već na neki način odredila i same prioritete. Napominjem da smo u sklopu zimskog održavanja već dali određene naloge za sanaciju. U pitanju su ulice Kozarska kod skretanja prema bolnici i sanacija raskrsnice kod Vodovoda“, rekao je Radan Vukadinović, v. d. Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Grada Prijedora.

U planu je i sanacija ulice kod gradskog stadiona. Nastavljena je rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, koja bi trebalo da bude završena do kraja marta.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.