“Tomašica, grobnica fudbalera”

Dragi donatori, kao što je većini poznato u toku je završetak rada na dokumentarnom filmu, koji će opisati veliki zločin na području Prijedora tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj put riječ je o ubijenim fudbalerima sa Mataruškog brda. Biće to još jedan važan dokument, koji će sačuvati naše najmiljije od zaborava i ostaviti prilog o historiji našeg kraja.
Glavna tema filma su fudbalski klubovi i fudbaleri sa Mataruškog brda. Ekipa produkcije “PRAVDA”, pod vodstvom poznatog režisera Avde Huseinovića, obavila je u više navrata prikupljanje arhivskih podataka i snimanje video zapisa na terenu .

Ovo će biti jedna veoma emotivna, autentična priča o stradanju nevinih ljudi. Film govori kako je ovim mladim ljudima fudbal bio sve u životu. Nažalost, kad su bili najjači, najbolji, najiskusniji i puni elana za uspjehom i životom do jučerasnje komšije su ih na najbrutalniji način mučili i ubijali. Nikad nigdje u svijetu, u tako kratkom vremenu i na jednom prostoru, nije izvršen ratnni zločin nad tolikim brojem sportista.

Ovaj film posvećujemo sportistima, sa ciljem da će ova priča obići svijet sa porukom mira, ljubavi i tolerancije za buduće naraštaje. Kompletan materijal će biti urađen u najnovijoj High Definition tehnologiji, što zadovoljava najzahtjevnije svjetske standarde velikih producentskih kuća po pitanju ove vrste produkcije.

Premijera filma je predviđena za 20 juli 2017.godine, u Društvenom domu Hambarine, Prijedor.

Koristim ovu priliku, da one koji su u mogućnosti, pozovem da finansijski podrže realizaciju ovog filma. Film spada u kategoriju visokobudžetnih, i on će biti završen i prikazan u planiranom vremenu. Zajednička podrška realizaciji ovog i ovakvih projekata nam je bitna zbog konekcije među nama rasutim širom svijeta, kao i zbog svjedočenja da zajednički nismo zaboravili našu krvavu prošlost i da ostane zabilježeno da smo zajednički činili hair djela.

Imena donatora biće uredno ispisana na odjavnoj špici i DVD izdanju filma.

Sva sredstva od buduće prodaje DVD filma, koji ćemo distribuirati širom bh. dijaspore, biće namjenjena za pomoć OFK Brdo.

Vaša donacija će pomoći proširivanje isitine o zločinima počinjenim nad nedužnim, nevinim stanovnoštvom, u ovom slučaju fudbalerima Prijedora.

Mi vam se unaprijed zahvaljujemo!!!!
Help spread the word!

produkcija “PRAVDA”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.