Barbara Iveljić iz Ljubije ima 103 godine: Obraduje me svako novo jutro

Najstarija stanovnica Prijedorske okoline uvijek rado dočekuje goste

Barbara Iveljić iz Ljubije ima 103 godine i omiljena je svim Ljubijancima. Iako živi već cijeli vijek još uvijek je pokretna, ali i optimistična i nasmijana. Kaže da još uvijek nije spoznala sve životne mudrosti i da je za to malo imati životni vijek stogodišnjaka.

Baka živi sama, može sama naložiti vatru i otići do balkona da provjeri kakvo je vrijeme napolju. Često joj dolaze i brojne komšije, donesu joj ručak, ponešto skuhaju. Barbara najviše voli novinare, jer kako kaže, mnogo voli da je fotografišu, a i rado odgovara na njihova pitanja. U šali kaže da je njena generacija odavno “otputovala” na onaj svijet, te tvrdi da je i životni vijek do Boga.

“Bog je izgleda odlučio da tako dugo živim. Ovih dana sam bila bolešljiva i prehlađena i već sam sebe vidjela kako i ja putujem. Kažem sama sebi ‘dosta je, naživjela si se, svašta vidjela i preživjela’. Nemam više šta ni očekivati, ali eto opet me obraduje svako novo jutro, a pogotovo posjete. Volim ljude”, priča simpatična starica, nudeći nas kafom. Ona kaže da je prvu kafu popila već u rano jutro.

Anadolu A.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.