Policijska akcija “Registrator” u Bihaću: Uhapšeno 13 osoba iz Službe za zapošljavanje USK

Trinaest zaposlenika Javne ustanove (JU) Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona uhapšeno je jutros u policijskoj akciji kodnog naziva “Registrator”, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK).

Pripadnici MUP-a USK na osnovu naredbi Kantonalnog tužilaštva Bihać provode akciju kodnog naziva “Registrator”.

“Nakon višegodišnje istrage u jutarnjim satima uhapšeno je 13 osoba koje su sadašnji ili bivši zaposlenici JU Služba za zapošljavanje USK Bihać. Njih se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, a u vezi s Članom 55. produženo krivično djelo i krivotvorenje isprava”, kazali su iz MUP-a USK.

U policijskoj akciji kodnog naziva “Registrator”, jutros su u Bihaću uhapšeni vršilac dužnosti direktora Javne ustanove (JU) Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona (USK) Anando Bakal i bivši v.d. direktora Službe za zapošljavanje USK Ramo Sulić. Osim njih uz navedenoj akciji su uhapšeni Dilista Međedović, Emin Skenderović, Jasmin Prošić, Mesić Mesud, Abid Hadžić, Medina Kurić, Aida Piralić, Edin Ferizović, Senada Smajić i Elvedina Nadarević.

Nad osobama koje su uhapšene u toku je kriminalistička obrada u prostorijama MUP-a USK, nakon čega će biti predate postupajućem tužiocu Tužilaštva USK.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.