Snijeg odgodio početak nastave u svim školama u USK

Usljed obilnih snježnih padavina koje su pogodile regiju Bosanske krajine, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona prolongiralo je trajanje zimskog raspusta za još jednu sedmicu, tako da će nastava započeti u ponedjeljak 30. januara.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK poslalo je danas obavijest svim osnovnim i srednjim školama na prostoru ovog kantona o produženju zimskog raspusta za još jednu sedmicu.

“Zbog vremenskih nepogoda zimski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola Unsko-sanskog kantona produžava se za jednu sedmicu. Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak 30. januara”, navodi se u saopćenju kojeg potpisuje ministar Adis Muharemović.

Snijeg na sjeverozapadu Bosne neprestano je padao posljednjih 48 sati, a jutros su u Bihaću izmjerena 54 centimetra snježnog pokrivača. Slična situacija je i u drugim općinama Unsko-sanskog kantona.

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozima, saobraćaj se odvija otežano na svim magistralnim, regionalnim i, posebice, lokalnim putnim pravcima u Unsko-sanskom kantonu, te sve dežurne ekipe aktivno rade po terenima.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.