Aerodrom u Mahovljanima pred zatvaranjem

Aerodrom u Mahovljanima kod Banjaluke mogao bi biti zatvoren.

“Ja stvar posmatram na način da eventualne, a postoje problemi sa finansiranjem na svim mjestima, a tako i u okviru budžeta grada Banjaluke za određenim stvarima koji smanjuju taj troškovni nivo, a u isto vrijeme postoje sadržaji koji čine grad gradom. To su ogromni iznosi, ali isto tako neophodni su ti ljudi, odnosno taj sadržaj da bi se aerodrom bavio aerodromskom djelatnosti”, istakao je Miroslav Janjić, direktor “Aerodroma Republike Srpske”.

Za 26 vatrogasca, grad iz svoje kase isplati oko 620 hiljada maraka, a poreske obveznike su od 2007. godine koštali više od devet miliona maraka. Takvu obavezu je preuzeo bivši gradonačelnik Dragoljub Davidović, a njegovi nasljednici pokušavaju da je se riješe. U Ministarstvu saobraćaja i veza najavljuju sastanak i moguće rješenje.

“Ne možemo dozvoliti da ugrozimo funkcionisanje aerodroma zbog takvog pitanja. Nemamo trenutno nikakvo rješenje, moramo se prvo sastati i popričati šta to znači i šta to opterećuje grad, koja su to sredstva”, izjavio je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS.

Da li će Vlada preuzeti jedan dio tereta na sebe i spasiti aerodrom, danas ministar saobraćaja i veza nije imao odgovor. Najavljuje sastanak za sljedeću sedmicu. Vatrogasci su za pet godina obezbjedili oko devet i po hiljada letova, i četiri puta intervenisali zbog slijetanja aviona.Grad više ne želi da plaća dvadeset šest vatrogasaca koji dežuraju na pisti. Kako kaže gradonačelnik, tu obavezu nikada nisu ni imali, jer preduzeće pripada Laktašima.

Igor Radojičić planira da uštede ostvari na svim nivoima. Ipak, direktor aerodroma se nada da to ne znači i njegovo gašenje, jer glavni grad Srpske to sebi ne smije dozvoliti, a bez vatrogasaca aerodrom ne može raditi.

atv

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.