Jeste li primjetili promjenu na Viberu i nove zanimljive opcije? (video)

Najzanimljivija je mogućnost slanja brzih video poruka u trajanju od 30 sekundi te bi mnogi korisnici upravo na ovaj način mogli čestiti Božić i novu godinu

Viber nadogradio aplikaciju s nekim novim opcijama koje će razveseliti milijune korisnika. Sada se na Viberu, desno od trake za upisivanje teksta i pored tipke koja omogućuje slanje glasovnih poruka, nalazi još jedna tipka koja korisnicima omogućuje brzo slanje video poruka. Jednim kratkim dodirom po ikoni korisnici mogu odabrati žele li poslati brzu audio ili video poruku, dok duži pritisak na tipku automatski aktivira snimanje videozapisa – u slučaju da video ne želite poslati, samo povucite prst prema lijevoj strani i snimanje će se prekinuti, a video izbrisati. Viber je ovu opciju predstavio uoči blagdana te u ovoj kompaniji vjeruju kako će mnogi korisnici, umjesto tekstualnim porukama, čestitati Božić i poželjeti sve najbolje u novoj godini upravo putem video poruka.

Snimanje ovakvih video poruka ograničeno je na trideset sekundi, a osim ove opcije nadogradnja Vibera donosi i ekstenzije za chat putem kojih korisnici mogu pretraživati i dijeliti sadržaj direktno iz razgovora unutar aplikacije, redizajnirani su i smajlići te je povećan broj korisnika koji mogu sudjelovati u grupnim video razgovorima na čak 250. Inače, Viber je 2014. godine preuzela kompanija Rakuten za 900 milijuna dolara, a ovaj komunikacijski servis ima oko 860 milijuna registriranih korisnika, od čega je oko 260 milijuna aktivnih korisnika. Što se budućnosti Vibera tiče, na Tech Cruncheu kažu kako bi se ova kompanija mogla sve više okrenuti e-trgovini i financijskim servisima tako da bi u uskoro putem ove aplikacije čak mogli i kupovati stvari ili obavljati novčane transakcije – trenutno već testiraju neke opcije u suradnji s Western Unionom.

Izvor: Tech Crunch

https://www.youtube.com/watch?v=6lrjmV45V5g

https://www.youtube.com/watch?v=nz9DOCiTxG8

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.