Počelo suđenje ministru MUP-a RS jer je pretukao mladića

Pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci danas počinje suđenje Draganu Lukaču, ministru MUP-a Republike Srpske, a koji se tereti za nanošenje tjelesnih povreda Dejanu Spasojeviću (20) iz Banja Luke.

U istom predmetu sudi se i Dejanu Spasojeviću, potvrdio je Duško Tomić, Spasojevićev advokat.

Objedinjeno suđenje

Suđenje je, prema Tomićevim riječima, objedinjeno.

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Lukača, 2. septembra prošle godine, koju je protiv njega podnijelo Okružno tužilaštvo 12. juna prošle godine.

Lukač je, prema Tomićevim riječima pretukao Spasojevića avgusta 2013. godine.

– Spasojevićeva mlađa sestra se igrala u parku. Tada su je druga djeca maltretirala i pretukla među kojima je bio i Lukačev sin. Ona je otišla kući plačući. Njen brat Dejan Spasojević je tada nju uzeo za ruku i vratio se u park da vidi ko je pretukao. No, tada je Dragan Lukač pretukao i Spasojevića, kazao je Tomić.

Lukač je prvo oborio Spasojevića na zemlju, a zatim ga snažno udarao nogom u glavu i tako mu nanio povrede.

Ugrožavanje sigurnosti

Međutim, nije samo Lukač optužen, već i Spasojević zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Spasojevića 5. oktobra 2015. godine, zbog sumnje da je 20. avgusta 2013. godine u vidno razjarenom stanju, vodeći za ruku svoju mlađu sestru A. S., došao na dječije igralište u ulici Jovice Savinovica bb u Banjoj Luci, te počeo da galami na grupu djece, koja su se tu igrala“.

– Prema optužnici je kriv i Spasojević jer je navodno prijetio Lukačevoj supruzi rekavši joj “glavu ću ti otkinuti”. Lukača brani advokat Jovan Čizmović, te su oni izrazili želju da se ovaj slučaj riješi mirnim putem, pojasnio je Tomić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.