Uljni radijator zapalio potkrovlje kuće

Prijedorski vatrogasci, pripadnici TVJ Prijedor, danas su u popodnevnim satima za kratko vrijeme ugasili požar koji je izbio u potkrovlju porodične kuće Bereta.

Dojava o požaru stigla je po riječima Nebojše Miljuša, komandira TVJ Prijedor oko 16 i 40 časova. Odmah su reagovali, a na mjesto požara, stigli za svega nekoliko minuta, jer je kuća Bereta od Vatrogasnog doma udaljena nekih stotinjak metara.

– To je bila dobra okolnost, tako da smo za kratko vrijeme spriječili širenje vatre na ostale prostorije u potkrovlju i prizemlju objekta. Požar koji je izbio u jednoj od prostorija u potkrovlju kuće ugasili smo prilično brzo i uz najmanju moguću štetu – rekao je Miljuš.

Prema prvim i nezvaničnim procjenama prostoriju u potkrovlju porodične kuće najvjerovatnije je zapalio uljni radijator kojim su ukućani zagrijavali jednu od prostorija koja je dijelom izgorila.

U požaru nije bilo povrijeđenih, a materijalna šteta još nije zvanično procijenjena mada nezvanične informacije govore da nije manja od nekoliko hiljada maraka.

Za vrijeme intervencije vatrogasaca uži dio centra grada, u ulici Branislava Nušića, zajedno s Vatrogasnim domom je ostao bez struje.

avaz.ba

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.