Miting podrške građana Sarajeva narodu Sirije

Na platou ispred BBI Centra u Sarajevu počeo je miting podrške građana glavnog grada BiH kao apel i poziv svjetskim silama da zaustave krvoproliće u Siriji, a naročito u Alepu te da spase nedužne civile.

Sarajevo se ovim mitingom pridružilo brojnim drugim svjetskim gradovima koji su također mitinzima ukazali na hitnost zaustavljanja rata u Siriji.

Nekoliko stotina građana već se okupilo na platou BBI Centra sa transparentima podrške narodu Sirije.
Mitingu podrške prisustvuju predstavnici kulturnih udruženja, organizacija civilnog društva, akademske i vjerske zajednice u BiH, studenti i drugi građani.

Istaknuti član Jevrejske zajednice u BiH Eli Tauber smatra da narodi u BiH imaju moralnu obavezu dići glas i reći da trebaju prestati sva razaranja i ubijanja ljudi.

“Moramo pokušati našim glasom iz malog Sarajeva, u odnosu na svijet, dati poticaj da se spasi čovječanstvo”, naglasio je Tauber.

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod Senadin Lavić istakao je da je miting dizanje glasa za mir među narodima svijeta, posebno za mir na Bliskom istoku.

Naveo je da slike ljudi, djece, mrtvih tijela… posjećaju na stravično iskustvo iz BiH na kraju 20. stoljeća.

“Došlo je vrijeme za razvijanje kulture mira”, poručio je Lavić.

U ime HKD Napredak Mato Zovkić pojasnio je da je inicijativa došla iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH te da su zamolili i predstavnike drugih vjerskih zajednica da se pridruže.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.