Instagram noviteti: Lajkanje fotografija i onemogućavanje komentara

Instagram je ažurirao svoje komentare, pa korisnici sada mogu lajkati jedni drugima postove, navodi se u saopćenju kompanije koja je sada u vlasništvu Facebooka.

Aplikacija je također uvela mogućnost isključivanja komentara na određenim postovima i uklanjanja pratilaca sa privatnih računa bez blokiranja.

Kevin Systrom, osnivač Instagrama, rekao je da mogućnost komentiranja pomaže korisnicima Instagrama da pruže podršku i potaknu pozitivne vibracije u cijeloj zajednici.

Komentare na Instagramu možete lajkati isto kao što lajkate fotografiju – označite srce pored nje. Iz Instagrama kažu da, za razliku od Facebooka, lajkovi neće utjecati na pojavljivanje određenog posta, iako ova opcija otvara mogućnost rangiranja komentara u budućnosti.

Aplikacija, zahvaljujući mogućnosti onemogućavanja komentara na određenim postovima, omogućava korisnicima više kontrole nad komentarima. Instagram je i ranije imao dostupnu verziju ovog alata, ali samo za određene verifikovane račune.

Sa ovim ažuriranjem bilo koji račun moći će onemogućiti komentar na post, podešavajući opcije u “naprednim postavkama” prije objave fotografije ili videozapisa.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.