Pripadnik obezbjeđenja u Banja Luci fizički napao novinara

Pripadnik obezbjeđenja Vijeća naroda RS fizički je napao i izbacio iz zgrade novinara Srne Borisa Nogu, koji je došao da prati rad zajedničke komisije Vijeća naroda i Narodne skupštine oko zakona o Danu Republike.

Nogo je rekao da ga je pripadnik obezbjeđenja prvo verbalnio napao, a onda i fizički udaljio iz zgrade. Nekoliko prisutnih novinara je pokušalo sugerisati pripadniku obezbjeđenja da se nema pravo tako ponašati prema novinarima, na šta je on odgovorio uvredama i psovkama.

Ljiljana Smiljanić, sekretar Kluba novinara Banjaluka osudila je ovaj incident i zatražila da odgovorni budu kažnjeni te je zatražila od nadležnih službi da novinarima omoguće normalne uslove za njihov rad. Novinari nisu uspjeli saznati ime radnika obezbjeđenja jer je uz verbalne prijetnje odbio da se predstavi. Još se čeka reakcija iz Vijeća naroda RS o ovom slučaju.

Uređivački kolegij Srne uz osudu napada na novinara Nogu zatražio je izvinjenje od nadležnih. “Uređivački kolegijum Novinske agencije Republike Srpske “Srna” najoštrije osuđuje napad na novinara Srne Borisa Nogu od radnika obezbjeđenja na prijavnici zgrade u kojoj je smješteno Vijeće naroda Republike Srpske u Banjaluci.

Uređivački kolegijum Srne zaprepašten je ponašanjem radnika obezbjeđenja koji je danas, bez ikakvog povoda, prvo verbalno, uz najvulgarnije uvrede, pa onda i fizički nasrnuo na Nogu, izguravši ga iz zgrade iz koje su bili prinuđeni da izađu i drugi okupljeni novinari”, naveli su u saopštenju.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.