Prijedor specijalci

BLOKADA PODRUČJA GRADA PRIJEDORA: PRIPADNICI CJB PRIJEDOR I SAJ IZVELI VJEŽBU

Policijski službenici CJB Prijedor, dana 15.11.2016.godine u vremenskom periodu od 09.45 časova do 11.00 časova, izveli su vježbu blokade područja Grada Prijedora u kojoj su, pored policijskih službenika uniformisane i kriminalističke policije, učestvovali i pripadnici Jedinice za podršku CJB Prijedor, kao i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Vježba se izvodila u cilju provjere mobilnosti i spremnosti pripadnika CJB Prijedor, te sagledavanja mogućnosti sadejstva sa pripadnicima SAJ (Specijalna antiteroristicka jedinica) u konkretnim situacijama.

Taktičkom vježbom izvršena je situaciona blokada svih pravaca kretanja, odnosno ulaznih i izlaznih saobraćajnica sa užeg područja grada, kontrola vozila, putnika i prtljaga, a sve sa ciljem lakše identifikacije i lišenja slobode izvršilaca krivičnih djela u stvarnim situacijama.

U periodu sprovođenja aktivnosti vježbe, svi pripadnici su pokazali visok stepen profesionalnosti i spremnost za obavljanje zadataka, te ukazali na značaj i potrebu saradnje i koordinacije kako u međusobnom radu učesnika tako i sa građanima.

Sve preduzete aktivnosti tokom vježbe realizovane su veoma uspješno, što pokazuje da bi pripadnici Centra javne bezbjednosti Prijedor i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske postupili na isti način i u stvarnim situacijama koje bi zahtjevale ovakav vid angažovanja.

CJB Prijedor

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.