Financial Times o uspjehu sestara iz BiH: Kako zaraditi na društvenim mrežama?

Sestre Amra i Elma Beganović koje žive u New Yorku imaju formulu kako uspjeti pomoću društvenih mreža.

O njihovom uspješnom poslovanju preko društvenih mreža pisao je i Financial Times, baveći se mladim ljudima koji zarađuju na isti način.

Ove dvije sestre vrše “digitalni utjecaj” u svijetu mode i životnim stilovima i imaju skoro dva miliona pratilaca na Instagramu. Novinara Financial Timesa zanimalo je šta se podrazumijeva pod pojmom “profesionalni Instagramer” i koliko zarađuju sestre…

Amra i Elma su radile s brendovima Avon, Johnson&Johnson i Uberom.

Ove dvije sestre odvojeno imaju oko 658.000 i 617.000 pratilaca na Instagramu, a 148.000 i 271.000 na Twitteru. Među tri najpopularnija Instagram blogera u svijetu mode broj pratilaca kreće se oko 2,84 miliona, 1,76 i 1,6 miliona.

Amra i Elma porijeklom su iz Sarajeva i imaju 31 i 32 godine. Sarajevo su napustile početkom rata u BiH sa svojom porodicom odakle su najprije otišle u Finsku, a zatim i u Washington.

Godine 2013. sestre su napustile advokatske i ekonomske poslove i osnovale marketinšku agenciju koja sada zapošljava 12 mladih osoba iz BiH koji rade od kuće.

Na svojim fotografijama objavljuju svakodnevne stvari iz života, a često su plaćene i da budu prisutne na nekim modnim događajima. Zbog velikog broja pratilaca angažiraju ih i poznati modni brendovi.

Njihove fotografije su kvalitetne – rađene profesionalnim aparatom, a društvene mrežeposmatraju kao nauku i zbog toga uspijevaju.

Sestre govore i o “univerzalnoj želji” žena da izgledaju kao najbolja verzija sebe.

Obje sestre godišnje zarade oko 715.000 dolara.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.