Sarajevo: Majka tvrdi da su joj Arapi pokušali oteti kćerku, policija kaže da je riječ o nesporazumu

Sarajevo: Majka tvrdi da su joj Arapi pokušali oteti kćerku, policija kaže da je riječ o nesporazumu

Dvadesetčetverogodišnja studentica Poljoprivrednog fakulteta UNSA zadobila je u srijedu povrede nakon što su je, kako je rekla njena majka, napala dvojica muškaraca Arapa.

U izjavi Azra H. je kazala kako se incident dogodio oko 13:15 sati na trolejbujskoj stanici Skenderija.

“Ona je bila sa drugaricom, vraćale su se sa fakulteta. Prišli su im sleđa i jedan je stavio svoju ruku na njenu koja se nalazila na rukohvatu. Izvukli su je iz tramvaja i tokom opiranja pocijepali su joj džemper, ima modrice po rukama. Pomogla su joj dvojica mladića iz Breze”, kazala nam je potresena majka.

Službenici PU Centar MUP-a KS, izašli su po prijavi i obavili su uviđaj. Dvojica muškaraca su privedena i saslušana, a obaviješten je i tužilac koji je rekao da nema elemenata krivičnog djela i da mu uruče prekršajni nalog, potvrđeno nam je u MUP-u KS. Riječ je državljanima Kuvajta. Muškarac kojem je uručen prekršajni nalog je platio kaznu.

Prema informacijama iz MUP-a KS, došlo je do nesporazuma. Strani državljani su shvatili da im je neko u trolejbusu otuđio mobitel i mislili su da su za to krive studentice te su ih navodno pokušali zadržati dok policija nije došla, zbog čega su nastale povrede na Medininoj ruci.

Medini je ukazana pomoć na KUM-u KCUS-a jer je, prema riječima njene majke, doživjela šok.

klix

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.