Osuđen sin ruskog tajkuna: Maloljetnu djevojku izbo 25 puta nožem u lice i vrat

Osuđen sin ruskog tajkuna: Maloljetnu djevojku izbo 25 puta nožem u lice i vrat

Sedamnaestogodišnji Mark Konkov, sin ruskog tajkuna Igora Konkova iz Novosibirska, osuđen je na deset godina zatvora zbog okrutnog ubistva svoje bivše djevojke 16-godišnje Karine Zalesove. Konkov je nožem Karinu izbo 25 puta u predjelu lica i vrata.

Njegovi ljuti roditelji nisu pokazali ni trunku saosjećanja prema porodici žrtve, već su kazali kako se ona nije trebala petljati s njihovim sinom jer je iz niže društvene klase. Građevinski tajkun kazao je i kako uopće nije riječ o “posebno okrutnom ubistvu”, iako je njegov sin Karinu izbo 13 puta u lice i 12 puta u vrat, dok ju je prije toga udarao pesnicima i tvrdim drvenim predmetom.

“Nema tu posebne okrutnosti. Gledao sam njeno mrtvo tijelo i izgledala je normalno. Mi smo iz različitih staleža i niko je nije pozvao u našu kuću. Došla je sama”, rekao je njegov otac, što je izazvalo bijes javnosti.

Prijatelji djevojke i mladića su kazali kako je Konkov pozvao Karinu u svoju kuću u augustu prošle godine zaprijetivši da će se ubiti ako to ne učini. Kada su se našli Konkov ju je počeo udarati pesnicama i drvenim predmetom pa je potom prešao na nož. Njegov otac je čak pokušao javnost uvjeriti u priču da se par dogovorio izvršiti samoubistvo, ali su forenzički nalazi pokazali kako se Karina očajnički borila protiv napadača. Čak je to opovrgnuo i njegov sin tokom svjedočenja.

“Samo sam je ubio. Nije bilo nikakvog dogovora o samoubistvu”, rekao je.

Ovaj slučaj izazvao je i masovne proteste u tri grada (Moskva, Novosibirsk i St. Petersburg) nakon što se pročulo da bi se slučaj mogao zataškati, a tajkunovom sinu biti određen kućni pritvor. Nakon protesta Konkov je prebačen u zatvor.
Psihijatrijski testovi pokazali su da je bio duševno zdrav kada je počinio ovo stravično ubistvo.

Konkov je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora za svoje godine.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.