Dio sredstava privrednicima Prijedora koji su pretrpjeli štete od poplava

Dio sredstava privrednicima Prijedora koji su pretrpjeli štete od poplava

Pitanje raspodjele preostalih sredstava Fonda solidarnosti, bila je jedna od tema razgovora gradonačelnika Marka Pavića i ministra finansija RS Zorana Tegeltije.

Pavić je podsjetio da su katastrogalne poplave 2014. godine pored građana, pogodile i dio privrednih subjetaka. Ukupne štete na području Prijedora procijenjene su na 15.020.000 KM. Štete u poljoprivredi procijenjene su na blizu 3.500.000 KM.

-Građani su na vrijeme dobili sredstva iz Fonda solidarnosti, grad je dio svojih sredstava uložio na vrijeme, ali su ostali privredici koji nisu iz Fonda dobili sredstva. Fond solidarnosti se gasi 31. decembra ove godine i dio sredstava će pripasti privrednicima Prijedora koji su pretrpjeli štete od poplava, i te štete moraju da se procijene – rekao je Pavić.

Ministar Tegeltija je rekao da će nadležni organi Fonda dogovarati koliko kojoj lokalnoj zajednici treba da pripadne raspoloživih sredstava, a samim lokalnim jedinicama i privrednicima kojima su ta sredstva namjenjena, biće prepušteno da donesu konačnu odluku o raspodjeli.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.