U Zenici ispred škole jedna djevojčica oteta, a druga uspjela pobjeći

U Zenici ispred škole jedna djevojčica oteta, a druga uspjela pobjeći

U naselju Tetovo u Zenici jutros je ispred Osnovne škole “Hasan Kikić” prijavljena otmica dvije djevojčice, a kako je kazao zamjenik direktorice škole Mustafa Krgo, jedna djevojčica je uspjela pobjeći, dok se za drugom još uvijek traga.

Prema njegovim riječima, djevojčica koja je uspjela pobjeći pohađa šesti razred OŠ “Hasan Kikić” i trenutno se nalazi u Hitnoj pomoći u Zenici.

“Riječ je o 11-godišnjoj djevojčici koja je uspjela pobjeći, a za drugom se još uvijek traga. Ne znamo njen identitet niti uzrast te se zbog toga u školi vrši provjera i brojno stanje djece kako bi se utvrdila tačnost. Stanje je na zabrinjavajućem nivou, a mi već odavno apeliramo da se u blizini škole formira policijska stanica, ne samo zbog ovog slučaja, već i zbog prodaje alkohola u blizini ustanove”, izjavio je Krgo.

Predstavnik Vijeća roditelja škole Branko Zadić je izjavio da su roditelji potreseni te da ih je jutrošnja vijest o otmici itekako uznemirila.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslovs Zeničko-dobojskog kantona još uvijek nemaju nikakve zvanične informacije o otmici osim da je u toku ispitivanje djevojčice koja uspjela pobjeći.

Nezvanično, policija traga za crnim kombijem.

Podsjećamo, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) jutros je prijavljena otmica djevojčice u naselju Tetovo, a na mjestu događaja su i pripadnici Specijalne policije.

Obavljen je razgovor s djevojčicom koja je jutros prijavila pokušaj otmice u naselju Tetovo u Zenici te policija nastavlja istragu koja će utvrditi da li su tačne informacije koje je djevojčica kazala policiji.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.