MUP ZDK: Još uvijek ne možemo potvrditi tačnost navoda o otmici

MUP ZDK: Još uvijek ne možemo potvrditi tačnost navoda o otmici

Nakon zaprimljene prijave o navodnoj otmici i pokušaju otmice dvije djevojčice od strane dva nepoznata lica koja su bila u vozilu u Zenici i nakon nekoliko provodenih aktivnosti oglasio se i u MUP ZDK.

– Nakon zaprimljene prijeave odmah su angažovane policijske patrole i timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja blokade navedenog područja i saobraćajnica, te vršenja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije. Sa ciljem prikupljanja informacija te provjere navoda iz prijave, u službenim prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obavljen razgovor sa djevojčicom koja je i prijavila navodni slučaj otmice, kada je ,kako navodi, uspjela pobjeći. U obavljanje ovog razgovora su pored policijskih službenika  uključena i druga stručna lica u skladu sa važećim procedurama kada je u pitanju obavljanje razgovora sa djecom i maloljetnicima – navode iz MUP-a.

Iz uprave Osnovne škole “Hasan Kikić” je potvrđeno da nema prijava o nestanku nijednog djeteta, te da su izostanci pojedinih učenika opravdani od strane roditelja.     

– Još uvijek ne možemo potvrditi tačnost navedene prijave niti činjenicu da je izvršena otmica ili pokušaj iste. Poduzimajući aktivnosti na dokumentovanju ovog slučaja službenici kriminalističke policije su postupali u skladu sa nalozima i uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je u policijskim prostorijama direktno izdavao naredbe i upute, te rukovodio naznačenim aktivnostima i sa kojim su vršene stalne konsultacije kažu iz MUP-a.

Nakon što je obavljen  razgovor sa djevojčicom, saopćeno je iz MUP-a, od strane policijskih službenika se nastavljaju aktivnosti na  prikupljanju saznanja, sa ciljem provjere tačnosti navoda iz zaprimljene prijave o otmici i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa navedenim događajem.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.