Užas u BiH: 13-godišnja djevojčica rodila dijete, njena majka presretna

Užas u BiH: 13-godišnja djevojčica rodila dijete, njena majka presretna

U bolnici u Brčkom prije nekoliko dana porodila se 13-godišnja djevojčica, potvrdili su i čelnici ove bolnice.

„Primljena je kada su trudovi već krenuli i mi smo, u skladu sa procedurama u takvim slučajevima, carskim rezom uspješno obavili porođaj. Beba je teška 2,7 kilograma, a i majka i ona su dobro“, izjavio je prim. dr. Slavko Nikić, šef Ginekologije bolnice u Brčkom.

Roditelji, braća i sestre ove djevojčice žive u predgrađu Modriče, a ekipa Avaza ih je jučer posjetila.

Majka 13-godišnje djevojčice, Kada Ferhatović ne vidi ništa sporno u tome što je njena 13-godišnja kći rodila: „Udala se za Šerifa Suljića u Brčko i nakon godinu dana dobili su dijete. Ne znam koliko je njemu godina, ali znam da je puno stariji od nje. (…) Plakala sam od radosti što se porodila. I ja i moj čovjek smo bolesni, ali smo bolest zaboravili od sreće što smo dobili još jedno unuče.“

Kada Ferhatović odbacuje navode da je kćer prodala za 2.000 KM…(cjelokupnu izjavu možete pročitati u printanom izdanju Dnevnog avaza).

Iz Centra za socijalni rad ističu da je zakon jasan – sa 16 godina, uz odobrenje roditelja, ljekara i policije, može se sklopiti brak u određenim okolnostima.

U toku je istraga u koju su uključene sve institucije Brčko distrikta, a „suprug“ 13-godišnje djevojčice mogao bi, ako se dokaže da je kriv, dobiti i do osam godina zatvora.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.