Dobro se dobrim vraća: Banjalučanka vratila izgubljenu kovertu s 10.000 KM za operaciju

Dobro se dobrim vraća: Banjalučanka vratila izgubljenu kovertu s 10.000 KM za operaciju

U vrijeme kada su prave vrijednosti potisnute na marginu, mlada majka Alisa Ašić iz Banjaluke svojim potezom pokazuje da još ima nade. Naime, ona je pronašla na ulici izgubljenu kovertu sa 10.000 maraka od ”svježe” podignutog kredita, a ispostavilo se kasnije da je novac namijenjen za operaciju te ga je vratila jednom starijem čovjeku.

Prije nekoliko dana ona nje sa kćerkicom otišla u banku kako bi platila račune, a po izlasku ugledala je starijeg čovjeka koji je hodajući “promašio” džep, pa je koverta s novcem ostala na ulici, a on nastavio dalje.

– Sigurno je mislio da je kovertu stavio u džep, ja sam ga zvala, ali se nije okrenuo. Tada sam uzela kovertu i potrčala za njim te ga stigla. Kad je vidio šta mu nosim, sav je problijedio i zamucao. Rekla sam mu, “gospodine, ispalo vam je ovo” – a on se potpuno izgubio. Znam samo da je otvorio kovertu i rekao, “sine, meni je kredit od 10.000 ovdje” – ispričala je Alisa.

Čim se malo pribrao, taj čovjek joj je zahvalio te uzeo jednu novčanicu iz koverte i ponudio joj u znak zahvalnosti. Ipak, Alisa je to odbila jer smatra da nije uradila ništa previše vrijedno pomena.

– Rekla sam mu da nema potrebe za tim i da je sve u redu. Okrenula sam se i pošla s djetetom na drugu stranu, kad me upitao kako se zovem. Odgovorila sam mu i otišla – kaže Alisa.

Kasnije je Alisu kontaktirao sin tog čovjeka i rekao joj da joj duguju zahvalnost za čitav život.

– Našli su me putem Facebooka. Tražili su da se vidimo i rekli da su mi dužnici za cijeli život, pogotovo što je spomenuti kredit namijenjen za operaciju – rekla je Alisa.

Na pitanje da li bi opet sve isto uradila, Alisa odgovara potvrdno.

– Duboko vjerujem da se vraćaju i dobro i zlo koje drugima činimo, te u skladu s tim i živim. A imam i dijete, pa uvijek gledam da nikoga ne povrijedim i ako mogu – da pomognem koliko mogu – ističe Alisa, koja je inače zaposlena i bavi se permanent make-upom.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.