Ćamil Duraković: Ne prihvatam poraz, moj pravni tim priprema tužbu

Ćamil Duraković: Ne prihvatam poraz, moj pravni tim priprema tužbu

Kandidat probosanskih stranaka za načelnika Općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je danas u Sarajevu da ne priznaje poraz, te naglasio da će njegov pravni tim do srijede pripremiti tužbu na rezultate lokalnih izbora u Srebrenici prema kojima je njegov protukandidat Mladen Grujičić ostvario pobjedu i postao novi načelnik te općine.

 
Na pres-konferenciji Duraković je naglasio da se protivi toj odluci te da će argumentacijom pokušati osporiti izborni proces u Srebrenici jer, kako je kazao, imaju niz dokaza.

– Insistirat ćemo na brojanju glasova bh. građana koji su glasali putem pošte. Nažalost, dvije hiljade i nešto glasačkih listića pristiglih na taj način i u zakonskom roku, CIK nije uvažio – kazao je, piše Fena.

Insistirat će se i na ponovnom brojanju glasova sa svih biračkih mjesta u Srebrenici jer su, kaže, uočili niz nepravilnosti.   

– Ne prihvatam poraz, niti to mogu dok se izborni proces ne okonča do kraja. Angažiran je pravni tim, predvođen Nedimom Ademovićem koji će pravno valjano pripremiti našu tužbu  – naglasio je.

Grubim kršenjem izbornog procesa smatra i upad Specijalne policije MUP-a RS u prostorije gdje je stajao izborni materijal zbog čega će, naglašava, i tražiti ponovno brojanje. Zaključio je da će se obratiti Apelacionom vijeću Suda BiH ako CIK BiH odbije njegove pritužbe.

– Naš cilj je obezbijediti transparentan izborni proces – poručio je.

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas da je, prema utvrđenim rezultatima lokalnih izbora, Mladen Grujičić, kandidat srpskih stranaka novi načelnik Srebrenice.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.