Centar Prijedora prepun je ruševnih kuća i zmija

Centar Prijedora prepun je ruševnih kuća i zmija

Centar Prijedora, grada koji je poznat po najvećem rudniku željezne rude u Europi i strašnim zločinima koji su u njemu tokom rata počinjeni, oronuo je i prepun je ruševnih kuća u kojima se nalaze zmije koje ugrožavaju stanovništvo.

U samom centru ovog grada nalazi se čak 50 oronulih i starih stambenih objekata, koji ozbiljno ugrožavaju sigurnost građana, na što su u prijedorskoj komunalnoj policiji kazali da većina ovakvih objekata tu stoji jer nije obavljena ostavinska rasprava i niko ne vodi računa o ovoj imovini.

Načelnik komunalne policije Prijedora, Darko Avramov, naglašava da su napuštena imanja i oronuli objekti prijetnja za djecu, koja se u njihovoj blizini često igraju, a iz jedne takve kuće vatrogasci su ljetos iznosili zmije, dok su nerijetke i divlje deponije u dvorištima takvih kuća.

Avramov upozorava da bi ova mjesta mogla da postanu izvor zaraznih bolesti.

“Komunalna policija je tražila da se za takva imanja propiše zakonski zastupnik, da grad Prijedor blokira imovinu budućeg nasljednika i da plati komunalnom preduzeću održavanje takvih dvorišta”, kaže Avramov.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.