Otkriveno kako je uhapšen Sanjin Sefić

Otkriveno kako je uhapšen Sanjin Sefić

Ovo su detalji hapšenja najtraženijeg bjegunca u BiH

Sanjin Sefić nakon što je sinoć u 23 sata uhapšen u Novom Sadu, u Srbiji, saslušan je na okolnosti i nalazi se u ekstradicijskom pritvoru u Višem sudu u Novom Sadu, potvrdio je Miroslav Kojić, savjetnik u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Beogradu.

”Državljanin BiH Sanjin Sefić uhapšen je u Novom Sadu u 23 sata sinoć. Bio je lociran u Novom Pazaru, a praćen do Novog Sada. Dobili smo od nadležnog suda u Novom Sadu da se nalazi u ekstradicijskom pritvoru. Radi se o Višem sudu u Novom Sadu. Njemu je sinoć nakon 23 sata, kada je uhapšen, određen ekstradicijski pritvor koji može trajati do dva mjeseca. Viši sud u Novom Sadu nas je obavijestio da lice saslušano u skladu s međunarodnim aktima, te da mu je nakon toga određen pritvor”, rekao je Kojić.

Navodi kako je Ambasada BiH u Srbiji odmah aktom obavijestila nadležne u Ministarstvu za vanjske poslove BiH o lišavanju slobode Sanjina Sefića.

“Sada čekamo odgovor Ministarstva za sigurnost vezano za ekstradiciju. Uglavnom, od sinoć je u pritvoru i nama je to javljeno i mislim da će to ići svojim tokom”, rekao je Kojić.

On je naveo kako Ambasada BiH u Srbiji za sada “nema šta dalje raditi po pitanju slučaja Sefić dok ne dobiju instrukcije iz Sarajeva”.

“S obzirom na to da se radi o djelu koje je na brutalan način izvedeno, vjerujem da će dogovor o njegovoj ekstradiciji biti veoma brzo uslijediti između Srbije i BiH. Nije bilo dvojbi kada je u pitanju Ambasada BiH u Srbiji, mi smo postupili kako treba”, rekao je Kojić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.