Srebrenica: Demoliran restoran “Lovac 2”, vlasništvo Zahide Ramić

Srebrenica: Demoliran restoran “Lovac 2”, vlasništvo Zahide Ramić

Nepoznati počinilac ili više njih u srijedu dva sata iza ponoći demolirali su restoran “Lovac 2” kod Autobuske stanice u Srebrenici, vlasništvo Zahide Ramić.

Na restoranu su razbijena dva prozorska stakla i oborena dva suncobrana dok drugih oštećenja i otuđenja robe  i inventara nije bilo.

Po saznanju ovog razbojništva,pripadnici Stanice javne bezbjednosti Srebrenica izašli su na lice mjesta i izvršili uviđaj. Vlasnik kuće, gdje se nalazi restoran Slavko Čudo, policiji je izjavio da je oko dva sata čuo neki prasak, ali je mislio da duva jak vjetar.

Vlasnica restorana Zahida Ramić, kaže da je pričinjena velika materijalna šteta na duplim staklima i dva velika suncobrana, te tvrdi da je motiv razbojništva nacionalizam i uzavrela postizborna atmosfera u Srebrenici.

– Prije nekoliko dana meni je otvoreno prijetila poznata osoba srpske nacionalnosti, čija punica radi u mom restoranu. Tražio je da joj dam otkaz, što nisam pristala, a on je nastavio s prijetnjama. Nisam to u početku ozbiljno shvatila, te zbog toga prijetnje nisam prijavila policiji- kazala je Ramić.

Nakon demoliranja restorana ona je sve ispričala policiji. naglasila je da u restoran dolaze gosti svih nacionalnosti i da nikada nije bilo nikakvog incidenta.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.