Specijalna policija RS-a u Srebrenici kontroliše izborni proces

Specijalna policija RS-a u Srebrenici kontroliše izborni proces

Specijalna policija entiteta Republika Srpska ušla je u Srebrenicu i u ovom momentu drži pod kontrolom izborni materijal i generalno izborni proces u ovoj općini, potvrdio je predsjednik Općinske izborne komisije Srebrenica Nermin Alivuković.

On je kazao da su jučer oko 15 sati pripadnici Specijalne jedinice Centra javne bezbjednosti Bijeljina došli u zgradu Općine Srebrenica objašnjavajući da su zaduženi za čuvanje izbornog materijala jer je navodno neko vani iznosio određenu količinu materijala, odnosno vreća.

“Sinoć oko 20 sati pojavila se vijest da je pronađena neka vreća sa izbornim materijalom. Pod tim okolnostima saslušan sam u policiji u Srebrenici”, rekao je Alivuković.

Kazao je kako je nakon toga održana hitna sjednica Općinske izborne komisije gdje je donesena odluka da će, ako ne prestane pritisak na rad Komisije, oni prekinuti rad i tražiti od CIK-a da ih razriješi.

“Pa onda neka CIK dovršava ovaj izborni proces u Srebrenici”, zaključio je Alivuković.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina kazali su nam kako se u Općini Srebrenica nalaze Jedinica za podršku CJB Bijeljina i policijski službenici iz Srebrenice.

“Oni osiguravaju izborni materijal, a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti. Tu se nalaze otkada je izborni materijal stigao u Srebrenicu i tu će biti sve dok taj izborni materijal ne ode u Centralnu izbornu komisiju”, kazala je glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.