Zabrinjavajuća statistika bošnjačke nemarnosti u Prijedoru

Zabrinjavajuća statistika bošnjačke nemarnosti u Prijedoru

Autor: Omer Redžić

Od 18 000 ličnih karata koliko je evidentirano u dijaspori, svega 3000 se registrovalo za glasanje, od tih 3000 svega 1800 je glasalo, dok je od ukupnog stanovništva koje boravi ovdje u Prijedoru na glasanje izišlo 3500 Bošnjaka.

Dakle, 16000 ljudi koji romantično tepaju i lajkaju Prijedoru su svom gradu učinili medvjeđu uslugu, i nisu se ni registrovali da glasaju, i o kakvoj ljubavi, prema svome gradu tu je riječ?!?

U najboljem slučaju 5300 Bošnjaka je svega glasalo, i ako to podijelimo na četiri političke stranke dobijemo Trahanu od izbornih rezultata. Tako će Bošnjaci imati najmanji broj odbornika do sada, tri odbornika, a ako budu imali sreće najviše četiri odbornika, tako sad i formalno Bošnjaci u Prijedoru nisu politički faktor ni sami sebi, a drugima pogotovo (doduše nisu ni do sad bili).

Narod koji je preživio genocid ne bi trebao i smio imati takav luksuz političke neorganiziranosti i bahatosti. Strašno smo devalvirali kod sebe i između nas značaj glasanja i demokratskog političkog ponašanja što evo za posljedicu ima nestajanje sopstvenog sebe tamo gdje te nekad bilo.
Više niko ne zna kolika je u Prijedoru čaršija.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.