Rasvjetljeno krivično djelo „Prevara“

Policijski službenici Policijske stanice Kozarac, podnijeli su Okružnom tužilaštvu Banja Luka, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Prevara“  protiv lica V.K. iz Konjica.

Krivično djelo je počinjeno na način da je osumnjičeno lice tokom mjeseca aprila tekuće godine, koristeći lažni profil putem internet stranice za oglašavanje prodaje „Pik.ba“, dogovorili prodaju  mobilnog telefona marke „samsung S6 edge“, sa oštećenim licem I.J. za novčani iznos od 550 KM.

Oštećeni I.J. je 06.04.2016. godine od radnika brze pošte preuzeo paket poslat od strane V.K. u kojem se nije nalazio prethodno dogovoreni mobilni telefon već drugi telefon sa razbijenim displeom.

Osumnjičeni je na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od oko 550 KM, dok je oštećenom za isti iznos nanio materijalnu štetu.

Centar javne bezbjednosti Prijedor upozorava građane da budu maksimalno oprezni prilikom poslovanja posredstvom internet oglasnika, preko kojeg je u posljednje vrijeme zabilježen znatan broj izvršenih krivičnih djela „Prevara“, na način da umjesto dogovorenog proizvoda dobije drugi proizvod neznatne vrijednosti ili ga uopšte ne dobije.

Centar javne bezbjednosti Prijedor poziva građane koji su bili oštećeni krivičnim djelom „Prevara“ na isti ili sličan način  da podnesu prijavu  najbližoj policijskoj stanici ili besplatnim pozivom na 122.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.