Pomozimo akciju asfalt do masovne grobnice Stari Kevljani

Pomozimo akciju asfalt do masovne grobnice Stari Kevljani

POMOZIMO JER MOZEMO I ZELIMO , Pomozimo akciju asfalt do masovne grobnice Stari Kevljani (sveukupno 1244 metara) .

Dragi Kevljani i Nasi Prijatelji, Tako je lijepo vidjeti da nastavljate podrzavati ovu Humanu Akciju Asfaltiranje puta do Masovne Grobnice Stari Kevljani . Polako al sigurno uz vasu pomoc se primicemo polovici  zacrtanog cilja. Iskreno vjerujemo da ce i oni koji se do sada nisu oglasili dati svoj doprinos prije 5. oktobra.Ovim putem molimo sve: Mjestane,Komsije,Donatore,Firme,Familije Sehida iz Masovne Grobnice,Sve ljude dobre volje i humanog  srca kojima je stalo da Asfalt prodze do Masovne Grobnice Stari Kevljani, da pomognu prije 5.oktobra.

Bice lijepo kada se sastanemo na Trzni i sa osmijehom, bez potrebe da bilo sta kazemo, budemo ponosni jedni na druge, jer znamo da smo stvarno puno jaci zajedno, ali ne poput nekog praznog politickog slogana punog lazi pred izbore. I da budemo jos ponosniji na sve one koji nisu iz naseg mjesta ali koji su na neki nacin vezani za nas, ili su culi nesto lijepo o nama, a koji su nas podrzali nebitno sa kolikim iznosom, jer je svaka ta gesta vrednija od zlata.

Asvaltiranje sokaka u MZ Kevljani nije završeno asvaltiranjem glavnog puta do pruge. Put od kuće Jasmina Velića- Lege pa do Masovne grobnice ja nebih zvao sokak već glavni put kroz džemat Kevljani. Mještani su sastavili odbor za asfaltiranje bar ove dionice do masovne grobnice, a malo kuća i zato apel za pomoć ovom džematu, a pomoć od države ili neke političke stranke i ne očekuju bas previse.

Prenosim pismo koje je napisao Hadži Šerif Velić predsjednik odbora:

Mojim dragim Kevljancima i svim prijateljima Kevljana. Esselamualejkum. Ja se zovem hadži. Šerif Velić. Obraćam se u svojstvu predsjednika Odbora za polaganje asfalta na relaciji Lega – Masovna Grobnica  Kevljani. Po zvaničnim mjerenjima ovlaštenog lica firme Kov – Grad iz Bužima radi se o trasi dugoj 1244 metra. U novcu to iznosi 123500 km. Mi trenutno raspolažemo sa oko 40000 km naših sredstava i možda će biti još toliko šta su mještani obećali. Po odluci Odbora krajnji datum za sakupljanje novca je 05 oktobar a onda idemo u realizaciju projekta pa koliko novca toliko asfalta.

Ovim putem obraćam se prvenstveno našim Kevljancima ma gdje bili da podrže ovu akciju a potom sve ostale ljude dobre volje koji žele uzeti udjela u projektu pa da nas financiski pomognu.  Selo Kevljani je obilježeno za sva vremena jer je na lokaciji sela otkrivena jedna od  najvecih masovni grobnica sa teritorije grada Prijedora pa i cijele Bosne i Hercegovine. Kod kevljanske džamije podignuto je spomen obilježje gdje ima oko 600 imena . Simboličan spomenik je podignut i na samoj lokaciji grobnice. Uloženo je oko sedamdeset hiljada maraka. Mještani su uložili oko 80% vlastitih sredstava jer su tu pronađeni i šehidi iz našeg sela. Ovim putem molimo sve ljude dobre volje da nam se pomogne koliko ko može. Evo prilažemo račun iz banke na koji se može izvršiti uplata. Ja sam siguran a uz Božiju pomoć da će ova akcija biti uspješna.

U ime odbora a to jest: hadži Šerif Velić – predsjednik, Kemal Pervanić – dopredsjednik, Jasmin Velić Lega – blagajnik, Kasim Pervanić – blagajnik i Ahmet Hodžić – kontrolor. Odgovaramo moralno i materijalno da  donirana sredstva će biti utrošena na ono zašto su i namjenjena tj. u asvaltiranje dionice puta Lega – Masovna grobnica u Kevljanima. Esselamualejkum. Uz prijateljske pozdrave.Hadži Šerif Velić – u ime odbora

Racun u banci za donacije:

Racun ima tri potpisnika: Jasmin Velic, Kemal Pervanic i Kasim Pervanic. Svaka pristigla donacija ce od danas biti direktno uplacena na racun sa naznakom “Za Asfalt Kevljani” i banka izdaje potvrdu sa imenom davaoca i uplacenim iznosom.

Od danas takodjer je moguce uplacivati donacije direktno na racun iz bilo kog dijela svijeta. Znaci oni koji nisu u mogucnosti da preko nekoga posalju donaciju u gotovini te osobe mogu uplacivati donacije u skoro svim evropskim valutama, americkim dolarima, australskim dolarima, eurima, i kanadskim dolarima.

Instrukcije za uplate direktno na racun takodjer imate ispod.

Ime racuna: Kemal Pervanic (Za Asfalt Kevljani)

Adresa: Kevljani 114, 79203 Omarska, Bosnia-Herzegovina

Banka od racuna: Unicredit bank AD Banja Luka, Ul. Marije Bursac 7, BA-78000 Banja Luka

SWIFT: BLBABA22

IBAN: BA395514902844918750

Ako vam treba bilo kakvo dodatno objasnjenje javite se i mi cemo vam pomoci oko svega.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.