Djeca Prijedora i Sanskog Mosta šalju poruku mira

Djeca Prijedora i Sanskog Mosta šalju poruku mira

Međunarodni dan mira već treću godinu se obilježava u Sanskom Mostu i Prijedoru u organizaciji Nansen Dijalog Centra Prijedor u okviru projekta “Mirovno obrazovanje/prevencija i upravljanje konfliktima u osnovnim školama”.

Aktivnosti Međunarodnog dana mira uz podršku Nansen Dijalog Centra organizuju i koordiniraju radne grupe nastavnika iz osnovnih škola Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta. 21.09.2016.god. učenici i profesori iz 15 osnovnih škola iz Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta će zajedničkim snagama poslati svijetu poruku mira. To će učiniti putem niza kreativnih radionica prilagođenim različitim uzrastima uz ples i pjesmu. Pored toga, cilj manifestacije je i da osnažimo saradnju i učvrstimo prijateljstvo između učenika pomenuta tri grada koji su već imali priliku da se druže na sličnim manifestacijama i izletima, ali i da ta prijateljstva proširimo.

Grad Prijedor i Opština Sanski Most su i ovaj put dali podršku organizaciji manifestacije obezbijedivši prijevoz za učenike i nastavnike do Prijedora i Sanskog Mosta, kao i potrebne štandove na mjestu realizacije aktivnosti. Na manifestaciju Međunarodni dan mira odazvali su se i predstavnici ambasada u BiH, međunarodnih misija, organizacija, predstavnika lokalnih vlasti, ministarstava i relevantnih institucija.

Pozivamo Vas da budete dio jedinstvenog događaja u BiH gdje 200 učenika sa profesorima iz Prijedora i Sanskog Mosta, zajedno sa svim učesnicima događaja, u Snaskom Mostu u Malom parku na Zdeni od 10:00 sati i 400 učenika sa profesorima iz Prijedra, Oštre Luke i Sanskog Mosta od 13:00 sati na Malom trgu u Prijedoru šalju poruku mira Bosni i Hercegovini i svijetu.

U slučaju kiše se će se realizovati u sportskim dvorama. Budite dio ove pozitivne priče, gradimo mir, zagovarajmo mir, pridružite nam se 21.09. je “MIR JE NAŠ IZBOR”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.