Nekoliko lokacija u Mostaru oblijepljeno plakatima sa porukom protiv burke

Nekoliko lokacija u Mostaru oblijepljeno plakatima sa porukom protiv burke

Kako je posljednjih godina Bosna i Hercegovina postala omiljena destinacija državljanima arapskih zemlja, tako i je i sam grad Mostar postao za ove turiste nezaobilazna destinacija.

Pojedini građani ipak ne misle kako su ti turisti dobrodošli u njihov grad.

Nažalost, danas se iz Mostara ovim turistima poslala jedna neprimjerena poruka plakatima koji su oblijepljeni u blizini hotela gdje obično ovi turisti odsjedaju.

Na plakatima se nalazi grafički prikaz žena u burki odnosno nikabu, a na kojem piše “Fu*k off” ili “Odj*bite”. Nije poznato ko ili koja grupa stoji iza kreiranja i distribucije spornih plakata.

Posljednjih mjeseci među turistima primjetne su žene pod nikabima i burkama koji većinom dolaze iz arapskih zemalja uživajući u ljepotama grada na Neretvi.

Građana Mostara su uglavnom osudili postavljanje plakata, a potez je prepoznat kao isključivo necivilizacijski čin i da se time iz Mostara kao turističkog grada šalje ružna poruka. S druge strane, evidentno je negodovanje građana zbog obavljanja vjerskih dužnosti na javnim površinama kojeg pojedini turisti prakticiraju.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.