Školski pribor za 154 učenika Mataruškog Brda

Školski pribor za 154 učenika Mataruškog Brda

U Hambarinama je i ove godine, tačnije 03.avgusta, na prostoru ispred škole ponovo održan humanitarni koncert.

Već drugi u nizu. Organizacioni odbor ali i gosti na koncertu ne kriju svoje zadovoljstvo postignutim ishodom.

Prije održavanja koncerta organizacioni tim je donio odluku da se sredstva prikupljena ove godine, usmjere za pomoć povratničkoj djeci u osnovnim školama na Brdu. Tako je za njih 154 kupljen neophodni pribor za školsku 2016/2017 godinu.

Pribor je kupljen za svu djecu uzrasta od 1 do 9 razreda. Za prvačiće u Zecovima,Čarakovu,Hambarinam i Rizvanovićima su pored pribora kupljeni i ruksaci, odnosno školske torbe.

U razgovoru sa nama Osman Džamastagić u ime organizacionog tima naglašava da se ove godine,pored pomoći za školsku djecu sa područja Mataruškog Brda, iznosom od 200 KM pomoglo i KUD-Brdo, zatim je kupljena zaštitna mreža na igralištu škole u Hambarinama koja je takođe koštala 200 KM, a istim iznosom, dakle sa 200 KM potpomognuto je i školi u Rizvanovićima i to za potrebe prvačića ove škole.

Osman naglašava da mora izraziti zahvalnost ljudima koji su pored svog prisustva na koncertu izdvojili dodatne donacije za namjenjene kategorije i svojim sredstvima povećali budžet namjenjen za djecu školarce a to su: Pašić Ibrahim-Bajko sa 70KM,Hadžić Semir 100 KM djete u invalidskim kolicima,čovjek koji neželi da se objavi ime 100 eura,Hodžić Mesud 500 KM.

„Ovom prilikom se želimo zahvalit svim onim koji su na bilo koji način doprinjeli da se pomogne našoj djeci“ kaže u ime organizacionog tima Džamastagić Osman.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.