U BiH se odnosi neće popraviti dok aktuelni političari ne odu sa životne pozornice

U BiH se odnosi neće popraviti dok aktuelni političari ne odu sa životne pozornice

Domaće vlasti tenzije podižu isključivo kako bi građanima pažnju skrenuli sa teške ekonomske situacije. Ratna retorika naročito će biti pojačana narednih dana, jer počinje zvanična predizborna kampanja za Lokalne izbore koji se održavaju 2. oktobra.

Ugledni banjalučki filozof i politički analitičar Miodrag Živanović upozorava u razgovoru za novinsku agenciju Patria da se situacija u BiH neće smiriti dok sa političke pozornice ne odu političari koji su vodili rat u zemlji.”Oni jednostavno ne žele da nešto urade pozitivno u BiH. Dok oni ne odu sa političke scene, a bit ću morbidan pa ću reći dok ne odu i sa životne scene, mi nemamo šanse za budućnost” – smatra profesor Živanović.

Govoreći o referendumu, kaže da je on besmislen, ne zbog toga što su sporne nadležnosti, već zbog toga što u BiH ima mnogo važnijih stvari.

”Ovaj referendum je dokaz da vlasti samo zamajavaju obične građane” – kaže profesor Živanović, dodajući da odgovornost za ovakvo stanje snosi i međunarodna zajednica, jer se nije uplela da smiri politička prepucavanja u BiH.

”Po svom lošem običaju međunarodna zajenica se ne upliće, ne radi svoj posao, već daju takav stav da ih niko ne razumije” – smatra Živanović.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.