Nevjerovatna priča: Nosila tumor od 31 kg zbog straha od ljekara

Nevjerovatna priča: Nosila tumor od 31 kg zbog straha od ljekara

Pedesetdvogodišnja Stoja Popović, kojoj su banjalučki ljekari nedavno iz abdomena odstranili tumor jajnika težak čak 31 kilogram, stigla je jučer kući u selo Branešci kod Čelinca.

Ekipa “Blica” posjetila je ovu hrabru ženu u njenom domu gdje se oporavlja nakon pravog podviga koji su ljekari Univerzitetskog kliničkog centra RS napravili.

“Osjećam se dobro, rane ne bole, ali moram da mirujem i da se čuvam od svih napora”, kazala je Stoja.

U bolnici je, kaže, dobila svu potrebnu njegu, ali skromno priznaje i da je pred operaciju bila prestrašena. Strah od odlaska kod ljekara bio je zapravo i glavni razlog što nekoliko godina nije željela da posluša savjete porodice i komšija da ode na pregled, nakon što joj je stomak počeo rasti.

“Bilo me je strah, ne mogu da kažem zašto, samo se nisam osjećala prijatno kada sam razmišljala o tome”, kazala je Stoja.

S obzirom na to da je operacija bila uspješna i da je prošla uredno, nada se da će već za mjesec do dva dana moći vratiti svom životu – brizi o životinjama i poljoprivredi. U porodičnoj kući živi sama, dok njen mlađi brat Miladin povremeno boravi tu, kada ne radi na terenu. Porodica priča i da su nekoliko godina nastojali da je nagovore da ode na pregled, ali da je njen strah bio jači.

“Nismo ni željeli da pravimo pritisak na nju. Na kraju se dogodilo da je radeći povrijedila nogu pa je morala da ode u Hitnu pomoć. Međutim, čim su joj vidjeli stomak, ljekari su je uputili u UKC, gdje je ubrzo dogovorena operacija. Hvala Bogu, sada je dobro i nadamo će da se ubrzo oporavit”, kazala je Stojina rodbina za Blic.

Stomak je, prisjećaju se, počeo da joj raste prije nekoliko godina, ali je ona najprije mislila da se samo udebljala. I kada je postalo vidljivo da to ne može biti samo kilaža, nikada se nije žalila na tegobe i bolove i nastavljala je živjeti i raditi kao i inače.

“Ponekad bi samo uzela paracetamol ili neki tako lijek za prehladu. Jednostavno je bila navikla da živi s tim. Hvala i ljekarima koji su napravili pravi podvig i pomogli joj”, poručuje Stojina rodbina.

Banjalučki ljekari koji su operisali veliki tumor jajnika kažu da se u karijeri nisu sreli sa sličnim slučajem. Operacija je trajala čak četiri sata, a u timu koji je uradio zahvat bilo je čak jedanaest ljudi.
 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.